Juha Kela

Musician, Musical Artist

1950 – 1985

98 Views

Who was Juha Kela?

Juha Tapio Kela oli suomalainen muusikko. Hänet tunnetaan parhaiten gospelyhtye Pro Fidesta, jossa hän soitti koskettimia vuodesta 1974 kuolemaansa asti vuoteen 1985.

Kelalla oli jo ennen Pro Fideen liittymistä vahva musiikillinen tausta kotiseudullaan Kotkassa, missä hän oli ollut mukana muun muassa paikallisessa Hair-musikaalissa. Tultuaan uskoon hän lähti opiskelemaan teologiaa ja kirkon nuorisotyötä. Liityttyään Pro Fide -yhtyeeseen vuonna 1974 hänen kiinnostuneisuutensa progressiivisesta rockista alkoi näkyä yhtyeen linjassa. Kelan aikana yhtye julkaisi levyt Joh. 3:16, Lauluja Kahdesta Maailmasta, Pro Fide ja Tupla. Lisäksi Juha Kela vastasi isolta osin Mikko Kuustosen ensimmäisen soololevyn Jää kuuntelemaan tuotannosta ja musiikin sävellyksestä. Kristillistä nuorisotyötä Suomen Raamattuopistolla leipätyökseen tehnyt Kela oli viimeisinä vuosinaan suunnitellut heittäytymistä sivuun gospelmusiikista ja ryhtymistä soittamaan täysipäiväisenä ammattimuusikkona.

Kelalla oli neljä lasta: laulaja-lauluntekijä Anssi Kela, muusikko Ville Kela ja kaksi tytärtä. Vuonna 1984 hän rakensi perheelleen omakotitalon Vihtiin. Hieman reilu vuosi tämän jälkeen hän menehtyi auto-onnettomuudessa kuorma-autoa ohittamaan lähteneen henkilöauton törmätessä häneen.

We need you!

Help us build the largest biographies collection on the web!

Born
1950
Also known as
  • Kela, Juha
  • Juha Tapio Kela
Children
Nationality
  • Finland
Profession
Died
May 3, 1985

Submitted
on July 23, 2013

Citation

Use the citation below to add to a bibliography:

Style:MLAChicagoAPA

"Juha Kela." Biographies.net. STANDS4 LLC, 2021. Web. 16 Oct. 2021. <https://www.biographies.net/people/en/juha_kela>.

Discuss this Juha Kela biography with the community:

0 Comments


    Browse Biographies.net