Antoine-Augustin Parmentier

Scientist, Academic

1737 – 1813

54 Views

Who was Antoine-Augustin Parmentier?

Antoine-Augustin Parmentier va ser un agrònom, naturalista, nutricionista i higienista francès.

La seva experiència com captiu a Prússia durant la Guerra dels Set Anys el va portar a defensar la patata com a alternativa alimentària. Va aconseguir que s'aixequessin les lleis que prohibien el seu cultiu, i va promoure el seu consum. Va ser un dels creadors de l'Escola de la fleca a França. Va treballar també en el blat de moro, l'opi i la banya del sègol. També va preconitzar l'ús del fred per conservar la carn i va desenvolupar tècniques per extreure el sucre de la remolatxa.

L'acollida que Lluís XVI havia reservat a l'agrònom filantrop li va fer ser durant la Revolució francesa sospitós per al Nou Règim. Però aviat se li va confiar la vigilància dels salaons destinats a l'Armada francesa. El Directori i el Consolat també es van servir de les seves competències.

Durant l'època napoleònica, com inspector general del servei de salut, aconsegueix que l'exèrcit adopti la vacunació antivariolosa i s'ocupa de les condicions higièniques en els vaixells.

We need you!

Help us build the largest biographies collection on the web!

Born
Aug 12, 1737
Montdidier
Also known as
  • Пармантье, Антуан Огюст
Nationality
  • France
Profession
Education
  • Lycée Louis-le-Grand
Died
Dec 13, 1813
Paris

Submitted
on July 23, 2013

Citation

Use the citation below to add to a bibliography:

Style:MLAChicagoAPA

"Antoine-Augustin Parmentier." Biographies.net. STANDS4 LLC, 2022. Web. 25 May 2022. <https://www.biographies.net/people/en/antoine-augustin_parmentier>.

Discuss this Antoine-Augustin Parmentier biography with the community:

0 Comments


    Browse Biographies.net