Osmo Ikonen

Musical Artist

1980 –

55

Who is Osmo Ikonen?

Osmo Ikonen on suomalainen laulaja, lauluntekijä ja multi-instrumentalisti. Hän on julkaissut kaksi albumia sekä soittanut useissa kokoonpanoissa.

Ikonen aloitti sellon soittamisen kuusivuotiaana, mutta kiinnostui myöhemmin basson- ja pianonsoitosta. Hän opiskeli Kaustisen musiikkilukiossa ja muutti myöhemmin Helsinkiin opiskellakseen Sibelius-Akatemiassa.

Ikonen sai levytyssopimuksen sovittaessaan J. Karjalaisen kappaletta Essi Wuorelan levyä varten ja tuottajien kuultua hänen laulamansa demon kappaleesta. Hänen ensimmäinen singlensä Storm julkaistiin digitaalisena 17. maaliskuuta 2008 ja CD:nä 26. maaliskuuta 2008.

Pienlevy-yhtiö Van Gogh Records julkaisi Ikosen debyyttialbumin Stories from Within 21. toukokuuta 2008. Levynjulkaisukeikka järjestettiin Ravintola Bellyssä, Helsingissä. Albumi on tyylilajiltaan R&B- ja popvaikutteista modernia soulia. Se valittiin radioasema YleX:n viikon albumiksi viikolla 21/2008. Albumi julkaistiin myös ulkomailla. Ikonen sävelsi, sanoitti ja tuotti albumin sekä soitti sillä useita soittimia. Albumilla vierailevat mm. kitaristi Petteri Sariola sekä rap-artistit Axl Smith ja Redrama. Hänen toinen albuminsa, Heaven or Hell is Just a State of Mind, julkaistiin helmikuussa 2010.

We need you!

Help us build the largest biographies collection on the web!

Born
Apr 18, 1980
Korpilahti
Also known as
  • Ikonen, Osmo
Nationality
  • Finland
Profession

Submitted
on July 23, 2013

Citation

Use the citation below to add to a bibliography:

Style:MLAChicagoAPA

"Osmo Ikonen." Biographies.net. STANDS4 LLC, 2022. Web. 12 Aug. 2022. <https://www.biographies.net/people/en/osmo_ikonen>.

Discuss this Osmo Ikonen biography with the community:

0 Comments


    Browse Biographies.net