Povl Dissing

Blues, Musical Artist

1938 –

36

Who is Povl Dissing?

Povl Dissing er en af Danmarks største visesangere. En rigtig troubadour med en karakteristisk stemme, der har leveret mange ørehængere – f.eks. "25 minutter endnu". Han startede sin karriere i midten af 1950'erne som musiker i jazzorkestret "Mandagsorkestret", hvor han spillede trompet. Senere blev det blues- og folkemusik.

Der gik nogle år, før Dissing opnåede den brede anerkendelse, han stadig nyder i dag. Mange havde svært ved at forstå hans hæse og teatralske fremførelser af sange fra den danske sangskat. En del syntes ikke, han behandlede dem med værdighed, andre troede, han gjorde grin med dem. Mange vil have hørt optagelsen fra '65, hvor Dissing synger "Ak nej mor, gi' mig en hest mor", og hvor publikum griner flere gange undervejs. Povl Dissing spillede de gamle sange, som om det var amerikanske bluesnumre. Det var stadig yderst kontroversielt i midten af 60'erne.

I slutningen af 60'erne indspillede Povl Dissing en række Shel Silverstein-numre oversat til dansk af Thøger Olesen. Han blev bl.a. bakket op af gruppen Beefeaters. De indspilninger står som nogle af de helt centrale i dansk beat, f.eks. "Den grimmeste mand i byen" og "Kvælerslangen". Desuden var Beefeaters backingDissings album "Dissing", i folkemunde kaldet Nøgne øjne, ifølge Dansk Rockleksikon "Kunst og skønhed på et meget højt plan".

We need you!

Help us build the largest biographies collection on the web!

Born
Jan 27, 1938
Also known as
  • Poul Dissing
  • Dissing, Povl
Children
Nationality
  • Denmark
Profession

Submitted
on July 23, 2013

Citation

Use the citation below to add to a bibliography:

Style:MLAChicagoAPA

"Povl Dissing." Biographies.net. STANDS4 LLC, 2022. Web. 9 Aug. 2022. <https://www.biographies.net/people/en/povl_dissing>.

Discuss this Povl Dissing biography with the community:

0 Comments


    Browse Biographies.net