Ronny Eriksson

Musical Artist

1953 –

38

Who is Ronny Eriksson?

Stig Olov Ronny Eriksson, född 12 april 1953 i Harads utanför Boden, är en svensk komiker och sångare, numera bosatt i Piteå. Eriksson har bland annat varit bisittare i programmet Snacka om nyheter som sändes i SVT.

Ronny Eriksson scendebuterade redan 1972, och från 1977 tillhör han, tillsammans med bland andra Bengt Ruthström, folkrockbandet Euskefeurat med stark lokal förankring i Piteå. Sedan 1989 har han gjort sig känd som ståuppkomiker. Han deltog redan i de första tv-sändningarna med svensk stå upp, Släng dig i brunnen, inspelade inför livepublikNorra Brunn i Stockholm. Han har gjort flera scenshower där han förenat musik och humor.

Ronny Erikssons politiska engagemang är en stor del av hans varumärke. Dråpliga sarkasmer mot makten i Stockholm och Bryssel har ofta varit återkommande ämnen i hans texter. Han har gjort flera egna tv-serier bland annat Bondånger och Lid i natt. Han har även medverkat som bisittare i Snacka om nyheter och berättat roliga historier i Har du hört den förut?. Han titulerar sig själv som pessimistkonsult. Hans ständiga motto är Det är aldrig för sent att ge upp.

We need you!

Help us build the largest biographies collection on the web!

Born
Apr 12, 1953
Also known as
  • Eriksson, Ronny

Submitted
on July 23, 2013

Citation

Use the citation below to add to a bibliography:

Style:MLAChicagoAPA

"Ronny Eriksson." Biographies.net. STANDS4 LLC, 2022. Web. 19 Aug. 2022. <https://www.biographies.net/people/en/ronny_eriksson>.

Discuss this Ronny Eriksson biography with the community:

0 Comments


    Browse Biographies.net