Patty Zomer

Musician

1961 –

22 Views

Who is Patty Zomer?

Patricia Alida Maria Zomer is een Nederlands zangeres, styliste en presentatrice.

Zomer werd in 1979 bekend als een van de zangeressen van de Nederlandse meidengroep de Dolly Dots. Voordat ze hieraan deelnam was ze actief als danseres van het TROS Top 50-ballet. Na de Dolly Dots-periode werd ze actief als styliste. De keuze hiervoor vloeide voort uit het styling-werk dat ze samen met Esther Oosterbeek deed ten tijde van de Dolly Dots.

Samen met Nada van Nie presenteerde Zomer het programma De Modepolitie, waarin ze elke week op zoek gingen naar de slechtst geklede Nederlander. Deze kandidaat kreeg na inspectie van de kledingkast een nieuwe garderobe aangemeten. Dit programma was gedurende drie seizoenen te zien op de voormalige zender Yorin. Als styliste leverde Zomer ook een bijdrage aan het NET 5-programma Make Me Beautiful. In dat programma was ze verantwoordelijk voor de restyling van de kandidaten. Daarnaast was Zomer bij RTL 4 te zien als jurylid in de talentenjacht Popstars - the Rivals. In 2010 maakte Patty deel uit van het dreamteam van Angela Groothuizen in het programma The voice of Holland.

Behalve in haar eigen stylingbureau is Zomer ook actief in Style Counsel. Daarnaast is Zomer chef-mode van het blad Beau Monde.

We need you!

Help us build the largest biographies collection on the web!

Born
Nov 18, 1961
Netherlands
Also known as
  • Zomer, Patty
  • Patricia Alida Maria Zomer

Submitted
on July 23, 2013

Citation

Use the citation below to add to a bibliography:

Style:MLAChicagoAPA

"Patty Zomer." Biographies.net. STANDS4 LLC, 2021. Web. 28 Nov. 2021. <https://www.biographies.net/biography/patty-zomer/m/0f7kq6k>.

Discuss this Patty Zomer biography with the community:

0 Comments


    Browse Biographies.net