Ralph van Manen

Musical Artist

1964 –

61 Views

Who is Ralph van Manen?

Ralph van Manen is een Nederlandse muzikant.

Van Manen begon zijn muziekcarrière als leadzanger van de symfonische rockband Target. Na het uiteenvallen van Target startte Ralph in 1993 zijn solocarrière. Het nummer Stay Close, dat hij samen met de gebroeders Robert en Tommy Riekerk vertolkte, werd een enorme boost voor zijn optredens. Van Manen speelde deze tijd zowel unplugged als met zijn volledige band in Nederland, België, Duitsland, Italië en Zwitserland. Het nummer Testify to Love van het album Language Of Love maakte hem tot een bekende songwriter in de Verenigde Staten, vooral door de cover van dit nummer door de Amerikaanse band Avalon. Het nummer ontving in 1998 een Dove Award voor "Song van het jaar". In 2011 is dit nummer opnieuw gecoverd, nu in de Nederlandse vertaling als Loop naar het Licht door Los Angeles, The Voices.

In 2001 gaf Van Manen een opmerkelijke wending aan zijn muzikale loopbaan door na acht Engelstalige cd's een Nederlandstalig album, getiteld Dichterbij, uit te brengen. In 2003 volgde het tweede Nederlandstalige album Steeds Meer. Muzikanten zoals onder anderen Luca Genta, Jay-P Beijersbergen, Paddy van Rijswijk en Ton Dijkman verleenden hun medewerking aan beide albums. Andere muzikanten waarmee Van Manen samenwerkte zijn Robert Riekerk, Tommy Riekerk, Dennis Richardson Davies, Hans Sigmond, Kees Kraayenoord en Susanna Fields. Ook werkt Ralph samen met onder andere grote namen als Chris Eaton en Cliff Richard.

We need you!

Help us build the largest biographies collection on the web!

Born
Dec 18, 1964
Also known as
  • Manen, van, Ralph

Submitted
on July 23, 2013

Citation

Use the citation below to add to a bibliography:

Style:MLAChicagoAPA

"Ralph van Manen." Biographies.net. STANDS4 LLC, 2022. Web. 18 May 2022. <https://www.biographies.net/people/en/ralph_van_manen>.

Discuss this Ralph van Manen biography with the community:

0 Comments


    Browse Biographies.net