Rexi

Musical Artist

1948 –

76

Who is Rexi?

Rexi on suomalainen muusikko. Rexi teki ensimmäisen julkisen keikkansa vuonna 1964. Hän soitteli eri rautalankabändeissä, kunnes pestautui vuonna 1966 Kari Keiskin yhtyeeseen kitaristiksi ja laulusolistiksi. Samaan aikaan Rexi työskenteli myyjänä kokkolalaisessa musiikkiliikkeessä. Myöhemmin hän perusti oman liikkeen, Rexin Musiikin.

Vuonna 1974 ilmestyi Rexin ensimmäinen, covereita sisältänyt albumi Parhaat, jonka julkaisi Jukka Kuoppamäen levy-yhtiö Satsanga. Ensimmäisen hittinsä Rexi sai vuonna 1977, jolloin hän pääsi Syksyn Sävel -kilpailuun kappaleella Puhtaat purjeet, jonka oli säveltänyt ja sanoittanut Raul Reiman. Vaikka kappale sijoittautui vasta viidenneksi, se pysytteli vuoden verran Mitä Suomi soittaa -listalla. Heti perään julkaistiin samanniminen albumi, jossa oli hieman sekava kokoelma eri tyylilajeja edustavia kappaleita.

1980-luvun alkajaisiksi Rexiltä ilmestyi tanssikappaleita sisältävä albumi Katseet, jonka nimisävelmä on suomennos Art Garfunkelin levyttämästä kappaleesta Bright Eyes. Albumin varsinaiseksi vetonaulaksi muodostui Raul Reimanin sävellys Pepita.

Syksyllä 1984 Rexi sai ÄKT:n Emma-palkinnon Syksyn Sävel -ehdokkaastaan Kun sen aika on, jonka sävelsi Veikko Samuli ja sanoitti Raul Reiman.

We need you!

Help us build the largest biographies collection on the web!

Born
Mar 21, 1948

Submitted
on July 23, 2013

Citation

Use the citation below to add to a bibliography:

Style:MLAChicagoAPA

"Rexi." Biographies.net. STANDS4 LLC, 2023. Web. 27 Jan. 2023. <https://www.biographies.net/people/en/rexi>.

Discuss this Rexi biography with the community:

0 Comments

    Browse Biographies.net